FEF Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Uluslararası Türkoloji Kongresi Turkologentag 2018’e Panel Oturumu İle Katıldılar

Türkoloji, Osmanlı ve Türkiye Araştırmaları Cemiyeti (Gesellschaft für Turkologie, Osmanistik und Türkeiforschung, GTOT) tarafından bu yıl üçüncüsü 19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen Turkologentag Kongresi, Almanya’nın Türkoloji alanında sayılı üniversitelerinden biri olan Bamberg Üniversitesi’nde gerçekleşti. Turkologentag, en büyük Uluslararası Türkoloji Kongresi olma özelliğini elinde bulundurmaktadır. Konferansa Toronto, Chicago, Kaliforniya, Houston, Binghamton, Bern, Viyana, Kolombiya, Ohio State Üniversitesi gibi dünyanın büyük üniversitelerinin yanında Türkoloji alanında önemli bir merkez olan Almanya’daki Mainz, Münih, Hamburg, Göttingen, Essen, Köln Üniversitesi ile Türkiye’den Boğaziçi, Bilkent, Sabancı, Koç, ODTÜ ve İstinye Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 300’ün üzerinde akademisyen katılmıştır. İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri, konferansta “Türk Dili ve Edebiyatında Ölüm Teması” başlıklı panel oturumu ile yer almıştır. İstinye Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Feyzi ÇİMEN’in başkanlığında gerçekleşen oturumda, Dr. Öğr. Üyesi Feyzi ÇİMEN “Dil Karşısında Ölümün Ölümü”; Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali GÜNDOĞDU “Namık Kemal’in Eserlerinde Ölümün Destanlaştırılması”; Dr. Öğr. Üyesi Ali Suat ÜRGÜPLÜ “Türkiye Türkçesi ile Bazı Avrupa Dillerindeki Ölümle İlgili Terimler: Genel Görünüm, Benzerlikler ve Farklılıklar” ve Arş. Gör. Seda AYDIN “Mesnevîlerde Kahramanın Ölümü: Leylâ ve Mecnûn Mesnevîlerinde Ölüm” başlıklı bildirilerini sunmuştur. Oturumda yer alan bildiriler, dinleyiciler tarafından ilgi ve beğeni ile karşılanmıştır.

Kongre Detay