Geçmişi ve Geleceği ile Türkoloji

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Türk Dili Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Fikret Turan, okulumuzda gerçekleştirdiği "Türkoloji’nin Dünü, Bugünü, Yarını" adlı seminerde Türk dilinin geçmişini, güncel konumunu ve gelecekte gerçekleşmesi muhtemel gelişmelerini değerlendirdi. Dile ve dilbilimine hakim olma konusunda eğitimcilerin ve araştırmacıların önemine vurgu yapan Turan, konuşmasını Cumhuriyet’in ilk Ordinaryüs profesörü olan Mehmet Fuat Köprülü’den itibaren Türkoloji bilimine hizmet etmiş insanların yaptığı çalışmalar üzerinden sürdürdü. Nitelikli bir Türk dili eğitimi almanın faydalarını öğrencilerle paylaşan Turan, Türki Cumhuriyetlerin ortak bir alfabe yaratma konusunda yaptığı çalışmaların gelmiş olduğu aşama hakkında da bilgi verdi. Seminer, Prof. Dr. Fikret Turan’ın dinleyicilerin yönelttiği soruları cevaplamasının ardından sona erdi.