Yrd. Doç. Dr. Ebru Thwaites DİKEN’in Yeni Kitabı Yayınladı

İstinye Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ebru Thwaites DİKEN’in çağdaş Türk sinemasında siyaset ve dini karşılaştırdığı ‘’The Spectacle of Politics and Religion in the Contemporary Turkish Cinema’’ adlı yeni kitabı yayınlandı.

Siyaset, din ve sanatın çağdaş Türk sinemasında ele alınışını ve bu faktörlerin sinemanın teknikleriyle yeniden icat edilmesini anlatan kitap, sinemanın doğasından gelen özelliklerin felsefe, toplumsal gerçekler ve ekonomiyle ilişkilerini karşılaştırıyor. Kitabında The Messenger (Ulak), A Man’s Fear of God (Takva), Let’s Sin (İtirazım Var), SixtyOne Days (İftarlık Gazoz), The Imam and The Shadowless (Gölgesizler) filmlerini konu bağlamında detaylarıyla inceleyen Yard. Doç. Dr Ebru Thwaites DİKEN, günümüz Türkiye'sinde dini paradigmanın merkezinde sinemanın rolünü vurguluyor.